Небезпечний відпочинок: пірнання, батути та самокати

Протягом літа СК VUSO отримала 8 280 звернень від туристів, які виїздили за кордон. Тільки у серпні до компанії надійшло понад 4500 страхових звернень. Було й кілька незвичних історій.

 

Не впевнені у глибині водойми та своїх можливостях?

 

25-річний чоловік у Туреччині під час пірнання в басейн пошкодив шийні хребці, внаслідок чого його паралізувало. За сприяння VUSO чоловіку провели операцію склеювання шийних хребців. Наразі стан його покращився – рухова функція частково відновлена. Страхова виплатила за цим випадком 13 000 евро.

 

В Домінікані відпочивали батько з сином (7 років). В останній день відпочинку чоловік невдало пірнув у басейн. Від отриманих травм він помер на місці. Страхова доклала всі зусилля, щоб неповнолітній відпочивальник дістався додому: працівники зв’язалися з консулом і вирішили всі питання, пов’язані із перетином кордону. Цей випадок коштував VUSO 10 500 доларів США.

 

45-річний чоловік невдало стрибнув у море і вдарився головою. Його помістили в реанімацію місцевої лікарні та приєднали до апарату штучної вентиляції легенів. На жаль, чоловік помер. VUSO виплатила за цим випадком всю страхову суму – 15 000 евро.

 

COVID-19

 

Одна з клієнток компанії дізналася про коронавірусне захворювання під час перебування у Стамбулі. Стан 50-річної жінки постійно погіршувався, згодом потрібно було забезпечити її резервним медичним препаратом Remdesivir вартістю 1000 доларів за одну дозу та кисневим концентратом. Страхова компанія знайшла всі потрібні засоби для лікування жінки та згодом організувала її повернення додому у супроводі медичного працівника. Після прибуття в Україну вона продовжила своє лікування. VUSO сплатила за цим випадком 33 000 доларів США.

 

Складніша ситуація спостерігається з українцями, які захворіли на коронавірус на території Росії. У зв’язку з пандемією ковіду медична система цієї країни зараз знаходиться у вкрай напруженому стані: кількість хворих постійно збільшується, а місць у лікарнях немає. У таких обставинах опинилися декілька  клієнтів компанії.

 

Недитячі розваги

 

Особливої уваги під час перебування за межами України потребують діти. Часто вони отримують травми внаслідок своєї необережності, наприклад: 7-річна дитина під час стрибків на батуті отримала відкритий перелом двох кісток гомілки. Їй терміново провели складну операцію. VUSO сплатила за цей випадок 8 000 доларів США.

 

Зустрічаються випадки травмування з необачності батьків. У Єгипті жінка з трирічною дитиною вирішила покататися на верблюді. Спроба закінчилася невдало: мама і дитина впали з тварини та отримали незначні травми на обличчі.

 

ДТП

 

Часто надзвичайні ситуації трапляються на дорозі через необдумані дії відпочивальників. Подібний випадок стався з двома жінками, які відпочивали у Туреччині. Відпочивальниці (20 і 28 років) вирішили перейти дорогу в невизначеному місці та потрапили в ДТП, в результаті якої одна з них померла, а інша потрапила до реанімації. Загалом за цим випадком VUSO виплатила 27 000 доларів США.

 

Ще один летальний випадок стався у Стамбулі: чоловік, який катався на електросамокаті врізався в рекламний щит і загинув від отриманих ушкоджень.

 

Не забувайте про власну безпеку та туристичну страховку.

 

За даними VUSO, 11.10.2021

 

Читайте наши новости в телеграм-канале Turprofi.com.ua  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS