Anex Tour пропонує екскурсійний тур ''Золоте кільце Туреччини''

Вперше туроператор Anex Tour запровадив екскурсійну програму по історичних містах Туреччини. Вже 4 листопада туристи відправляться за маршрутом Анталія — Демре, Міра — Памуккале — Каппадокія — Анталія та пізнавально проведуть час!

 

1 день: приліт, трансфер в готель, поселення в готель, розміщення в Анталії (BB)
2 день: оглядова екскурсія по Анталії, розміщення в Анталії (BB).
3 день: екскурсія Демре і Міра, переїзд до Памуккале, розміщення в Памуккале (BB).
4 день: екскурсія Памуккале, переїзд до Каппадокії, розміщення у Каппадокії (BB).
5 день: екскурсія Каппадокія, розміщення у Каппадокії (BB).
6 день: екскурсія Каппадокія на пів дня, переїзд до Анталії, розміщення в Анталії (BB).
7 день: вільний день, екскурсія Панорама Кемер (за додаткові кошти), розміщення в Анталії.
8 день: виїзд з готелю, трансфер до аеропорту, виліт.

 

Туреччина багата на самобутнє історичне минуле, тож ми пропонуємо цікавий активний відпочинок та насичену екскурсійну програму по древніх містах і античних фортецях. Радимо насолодитися красою природних ландшафтів, відвідати цілющі джерела, соляні печери, відпочити в SPA, походи по турецьких магазинчиках, а також отримати незабутні враження від подорожі на повітряній кулі.

 

Оглядова екскурсія по Анталії

 

Протягом екскурсії ви зможете ближче познайомитись зі столицею Середземноморського узбережжя Туреччини, її історією та сучасним життям. Ви подивитесь такі історичні пам’ятки, як Часова вежа та давні міські стіни, побачите Республіканську площу, пам’ятник Ататюрку та міський порт, відвідаєте один з прекрасніших водоспадів міста.

 

Однією з візитних карток міста є ворота Адріана, що були споруджені на честь відвідування міста відомим римським імператором Адріаном у II столітті н.е. Монументальні ворота складалися з трьох арочних отворів та у минулому були двох’ярусними, при цьому другий ярус складався зі статуї імператора та членів його родини. Особливої уваги заслуговує символ Анталії — Мінарет Йивли, що є творінням Сельджуків та споруджений на квадратному постаменті з цегли.

 

Міра Демре — це назва невеликого сучасного турецького поселення, розташованого неподалік від території давнього міста Міра. Країна, якій належала Міра, називалася Лікія. Кекова — невеликий турецький острів у Середземному морі, а також назва затоки. Давнє місто Міра побудовано у 5 столітті до Р.Х. В якості нагадування про сяюче минуле у Мірі збереглися скельні гробниці епохи лікійського союзу та греко-римський театр. Найважливішою частиною екскурсії є відвідування базиліки святителя Миколи. Паломництво до залишків зруйнованої базиліки проходить до саркофагу, в якому з великою вірогідністю знаходяться мощі Миколая Чудотворця, які було вивезено у кінці одинадцятого сторіччя у італійське місто Барі. Саркофаг виконано з білого мармуру, оздоблено барельєфами та орнаментами рослинної тематики. Стіни храму розписані фресками, а підлога — викладена візантійською мозаїкою. Сучасна будівля, що побудована у восьмому столітті, є реконструкцією церкви, зведеної над могилою святого Миколи у 343 році та потім варварськи зруйнованої під час нападу у сьомому столітті.

 

Екскурсія до Каппадокії – регіону центральній частині Туреччини, що відома своїми чарівними димоходами – високими конусоподібними скельними утвореннями, яких особливо багато у Пашабаге (Долина монахів) та долині Гьореме. Також регіон славиться своїми оселями бронзового століття, які видовбали в долинах троглодити (печерні люди), а потім використовували в якості притулків ранні християні. У каньйоні Іхлара глибиною 100 метрів розташована безліч висічених у скелях церков. За останні десять років Каппадокія отримала популярність, як найкраще місце, де можна політати на повітряній кулі та подивитися з висоти на цей гарний ландшафт, створений дощем та вітром.

 

Політ на повітряній кулі, Національний парк Гьореме (за додаткову плату)

 

Анталія багата пам'ятниками, у тому числі і античними, гідними вашої уваги: Мінарет Йівлі (XIV ст), один з символів Анталії, тріумфальні ворота Адріана, башта Хідирлик, Старе місто з вузькими вуличками, дерев'яними будинками та базарчиками, напівзруйнованими мечетями і живописними лавками, частина з яких існувала за часів Римської імперії. Екскурсія Памуккале або «Бавовняна фортеця» — це одна з найвідоміших пам’яток Туреччини, занесених до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Химерні брила з вапняку вкриті соляними відкладенням, постануть перед вами подібно величезному білому замку. Гарячі мінеральні джерела, які б'ють під високим натиском з глибини, утворюють білосніжні вапнякові чаші — травертини. Термальна вода у цьому місці збагачена кальцієм, має лікувальні та омолоджуючі властивості.

 

Бажаючі можуть прогулятися по травертинам та скупатися у басейні Клеопатри, в якому згідно легенди купалася сама Клеопатра. Занурюючись у басейн, наповнений термальною водою, ви відчуваєте, як тіло обволікають мільйони крихітних бульбашок, нібито купаєтся у «шампанському».

 

Любителям історії пропонуємо здійснити сходження до руїн античного міста Гієраполіс з його театром, некрополем и римськими лазнями. Величний театр Аполлона допоможе вам уявити гладіаторські бої, римські фестивалі та спортивні змагання.

 

Політ на повітряній кулі, Національний парк Гьореме (за додаткову плату).

 

Тож пропонуємо відпочити та побачити зовсім нову зимову Туреччину у екскурсійній програмі “Золоте кільце Туреччини” від Anex Tour.

 

28.10.2020