Туреччина продумала всі деталі прийому туристів

Міністерство культури і туризму Турции 19-20 червня приймало в Анталії послів країн, що направляють до Туреччини найбільшу кількість туристів. Учасники зустрічі змогли на місці ознайомитися з усіма деталями, із якими зустрічатиметься турист на шляху з літака до аеропорту та від автобусу до дверей готелю, та усіма заходами безпеки, які вживатимуться в рамках “Програми сертифікації безпечного туризму”.

 

Міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой наголосив, що завдяки програмі існує можливість продемонструвати, наскільки серйозно Туреччина ставиться до питання безпечного туризму, та зазначив: “Ми нагадуємо нашим гостям, що повністю готові до прийому громадян їхніх країн у Туреччині після поновлення міжнародного авіасполучення. Ми бачимо, що на наших гостей справив позитивне враження обсяг вжитих нами заходів, і це підтверджує правильність Програми сертифікації безпечного туризму.”

 

Міністр Ерсой зазначив, що кількість звернень на сертифікацію в рамках програми “Безпечного туризму” та кількість сертифікованих закладів швидко зростає, та звернув увагу присутніх на те, що кількість випадків Covid-19 у таких туристичних регіонах як Айдин, Анталія та Мугла є відносно низькою.

 

Він додав, що завдяки тисячам місцевих медичних працівників ці регіони стали не тільки центрами туризму, але й центрами медицини: “Ми продумали усі деталі для наших гостей, які бажають провести відпустку в Туреччині в період пандемії. Ми розробили пакети медичного страхування, що покривають і захворювання на Covid-19 іноземним туристам, які відвідуватимуть нашу країну починаючи з 1-го липня. Страхові пакети вартістю 15, 19 та 23 євро, які покривають витрати на лікування у межах 3 тисяч, 5 тисяч та 7 тисяч євро, можна придбати в пунктах продажу квитків авіакомпаній, із якими укладена відповідна угода, у пунктах продажу, що розташовані перед паспортним контролем, у туроператорів та онлайн. Хай наші гості почуваються спокійно, як це передбачено у програмі Сертифікації безпечного туризму, ми дбаємо про усі деталі під час їх перебування в Туреччині!”

 

“Сертифікат безпечного туризму”, створення якого було започатковане Міністерством культури і туризму Республіки Туреччина, і який був розроблений і впроваджений у рекордні терміни завдяки співпраці державного і приватного сектору, визначає широкий спектр нових заходів, що охоплюють усі аспекти від транспортування і розміщення до стану здоров’я працівників туристичних закладів та подорожуючих.

 

Детальна інформація стосовно програми “Сертифікату безпечного туризму”, завдяки якій наші гості можуть спокійно відпочивати в Туреччині, надається турецькою, англійською, німецькою та російською мовами на веб-сторінці Агентства з промоції і розвитку туризму Туреччини за посиланням www.tga.gov.tr.

 

22.06.2020