Как «Джоин» мирится с клиентами в судах

Дарницкий районный суд Киева утвердил мировое соглашение между туристкой и ООО «Джоин АП!». Поскольку такое случается в судах не часто, Turprofi.com.ua решил исследовать, что могло способствовать подобному мирному разрешению спора, тянувшегося с 2016 года.

Во-первых, истицу представлял адвокат, который, очевидно, смог найти общий юридический язык с джоиновским юристом господином Гогитидзе. Во-вторых, к делу в качестве третьего лица были привлечены столичное главное управление Госпотребслужбы, которую в суде представляла госпожа Кирова, и авиакомпания flydubai в лице ее украинского представителя "Аэроклуб-АМС".

Иск поступил в суд 29 мая 2017 года, а мировое соглашение было утверждено 11 июля 2018-го. Приводим первые шесть пунктов мирового соглашения на языке оригинала:

1. Сторони на підставі взаємних поступок дійшли згоди щодо врегулювання спору у справі № 753/9948/17-ц за позовом ОСОБА_7 до ТОВ «Джоін ап!» про відшкодування (стягнення, повернення) грошових коштів за невиконання Договору про надання туристичних послуг № 1209/01 від 09.12.2016р, шляхом підписання цієї Мирової угодна подання спільної заяви про її затвердження до Дарницького районного суду м. Києва, у порядку, визначеному статтею 207 Цивільного процесуального кодексу України.

2. В зв'язку із укладенням даної Мирової угоди Позивач шляхом поступок зі своєї сторони визначає розмір позовних вимог в частині стягнення внаслідок відмови авіаперевізника «flydubai» надати послуги авіаперевезення, матеріальних збитків в розмірі 33 520 грн. 99 коп.

3. Відповідач шляхом поступок зі своєї сторони визнає та зобов'язується сплатити Позивачу матеріальні збитки в розмірі 33 520 грн. 99 коп.

4. Відповідач зобов'язується відшкодувати матеріальні збитки в розмірі 33 520 грн. 99 коп. до 11 серпня 2018 року включно.

5. Позивач в день отримання коштів, визначених умовами пункту 3 даної Мирової угоди, зобов'язується надати Відповідачу відповідну розписку про здійснення розрахунків. В будь якому випадку визначальним буде факт перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок зазначений у цій мировій угоді. Відповідач свідчить, що розрахунковий рахунок зазначений у цій мировій угоді належить особисто йому факт зарахування на нього коштів свідчить про виконання Відповідачем умов мирової угоди.

6. Позивач та Відповідач заявляють, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь- яких третіх осіб.

Остальные 10 пунктов мирового соглашения являются сугубо техническими и юридическими. Суд также разъяснил сторонам по делу, что в случае утверждения мирового соглашения они не имеют права на повторное обращение в суд по поводу спора между теми же сторонами, о том же предмете и по тем же основаниям.

Нина Щур, 22.08.2018

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS